Skip to main content

Nieuwtjes Peutergroep 3+

Verjaardag Maria 4 jaar. 3+ groep


Bezoek pg 3+ en ouders in de bibliotheek.

Samen met de ouders konden de peuters genieten van een leuk voorleesverhaal over de Wiebelbillenboogie.
Het verhaal over papa olifant die, wanneer mama even weg is, alleen voor de kleinsten moet zorgen. Wat wordt dat een vrolijke bende.
De peuters mochten mee dansen met het lied en daarna ook samen met hun papa of mama. Nadat het afgelopen was hebben ze allemaal nog een versnapering gehad met drinken.
Weer een gezellige ochtend voor iedereen.


Koningsspelen

De Koningsspelen waren erg leuk voor de groep peuters. Iedereen had wel iets van oranje kleren aangedaan en zo zag alles er vrolijk uit. We startten deze ochtend met een ontbijtje en samen met pg 2+ hebben we in de klas en in de hal een heleboel spelletjes gedaan ( spekjes happen, blik gooien, bal gooien etc. ) Dit was superleuk en we hadden ook nog een spelletjeskaart waar we een mooie sticker op mochten plakken. Het was een hele leuke ochtend en een goed begin van onze meivakantie.


Paasfeest

Tijdens het paasfeest op school mochten de peuters eerst  samen met de paashaas eieren gaan zoeken rondom de school. Bij binnenkomst kregen e allemaal chocolade eieren in hun zelfgemaakte mandje. O, dit waren er veel. Tijdens de pauze kregen de peuters hun fruit en mochten een wafel versieren met allerlei lekkers. De ochtend was erg snel voorbij en met hun mandje gingen ze voldaan naar huis.
Bekijk alle foto's in ons Fotoalbum.

 


Eet Smakelijk

Afsluiting thema :" Eet Smakelijk" met pannenkoekochtend voor de ouders en een spelletjes ochtend voor onze groep.
Vrijdag 31 maart hadden we een pannenkoekochtend in De Statie voor de ouders/opa/oma van alle kinderen uit de Kinderopvang en peutergroepen. Toch fijn dat we van Esther ( de Statie) de keuken mochten gebruiken. Het was er gezellig druk en de pannenkoeken waren dan ook bijna allemaal op.
Gelukkig hadden we hulp van ouders en nog 6 leerlingen van school. Hartelijk dank hiervoor. De kinderen hebben enorm genoten en nadat hun buikje vol zat, konden ze mee naar huis of de opvang.

Ook waren er in deze week nog 3 studenten van S.S.G. De Rede, die voor hun meesterproef een spelletjesochtend (met als thema: Disney) hebben georganiseerd. Er was van alles te doen: muziek, dansen, puzzelen, kleuren etc.
Voor de peuters een hele gezellige ochtend.


Groep 3+ in de wintermaand januari......

Wat was het leuk om over de sneeuw te werken en te spelen. We hebben heel veel mooie sneeuwpoppen geverfd/gemaakt  en hebben veel over de winter verteld en gezongen. Gelukkig was het buiten af en toe ook aan het sneeuwen en konden we buiten spelen.

We hebben ook nog meegedaan met het voorleesontbijt. Gezellig was dat. Lekker boterhammen eten en tegelijkertijd werden er boekjes voorgelezen. Weer een fijne ochtend in onze groep.

Op naar de carnaval!


Kerstfeest in de 3+ groep

Wat was het weer spannend vandaag. In de groep werden de tafels en de klas versierd met allemaal lichtjes en kerstspulletjes. Toen het donker was mochten we naar de groep terugkomen samen met alle kinderen van school en de kinderopvang. Het was een hele gezellige avond met lekker eten en drinken en na afloop nog een optreden in De Statie. Toen alles afgelopen was en mama/papa ons kwam ophalen waren we heel moe ,maar het was een super gezellige avond voor ons allemaal.

 


O, kom er eens kijken......

Wat was het spannend afgelopen woensdag. De kinderen kwamen binnen en zagen dat zwarte piet op school geweest was. Allerlei lekkers was er in hun zelfgemaakte schoentje gestopt. Ook had hij onze tafels vies gemaakt met zijn zwarte handen. We kregen heel veel pepernoten en konden lekker snoepen. Dank je wel, zwarte piet. Over een paar nachtjes komt hij en Sinterklaas naar onze groep.


Onder moeders paraplu..... liepen de kinderen van de 3+ groep.

Omdat we in de herfst veel regen en wind hebben, leek het ons leuk om eens te ervaren wat het gevoel is wanneer je lekker buiten kunt lopen.
Met een paraplu voor de regen en een tasje mee, gingen we herfstblaadjes zoeken rondom de school. Heerlijk om even naar buiten te kunnen.
We hopen dat binnenkort Sinterklaas niet in de regen moet komen naar school, want over een paar nachtjes mogen we onze schoen al zetten.


Ouderbetrokkenheid tijdens de kinderboekenweek.

In het kader van de kinderboekenweek hebben we in de peutergroep 3+, diverse ochtenden georganiseerd. Tijdens de kijkochtend konden ouder(s) in de groep genieten van het spelen met hun peuter. Ze maakten kennis met de materialen en wat er zoal omgaat in de groep. De kinderen zelf waren reuze enthousiast om samen lekker te spelen of te knutselen. Alleen de opkomst had iets meer gekund, jammer. De kinderboekenweek bracht opa en/of oma naar de groep en alle peuters en baby's werden samen in een klein groepje gezet. Opa of oma ging voorlezen uit een prentenboek. Wat gezellig was het in de groepen. Ook de opa's en oma's hebben genoten. Als afsluiting mochten we op de laatste dag van de Kinderboekenweek veel ouders ontvangen en zijn we gezamenlijk naar de bibliotheek geweest. Hier heeft Juf Jessica van de bibliotheek voorgelezen. Een geslaagd uurtje.  Op naar de volgende activiteit.

 


Welkom Puk in peutergroep 3+

De eerste week zit er al weer op en we hebben Puk als middelpunt in ons thema. Het was wel een beetje wennen na de vakantie, maar wat hebben we nog kunnen genieten van het mooie weer: lekker buitenspelen en ook zijn we al naar de bibliotheek geweest. We hebben er weer veel zin in en hopen op vele dagen met zonneschijn. Tot de volgende keer.