Skip to main content

Hot items uit groep 8.

Afscheidsavond groep 8


Groep 8 maakte een heerlijke high tea met de Paasviering. Gezellig!


De afgelopen weken hebben we Cito’s gemaakt.

 

De Cito’s uit groep acht zijn best moeilijk. Vooral omdat er meer delen zijn dan vorig jaar. Je moet je lang concentreren en je mag niet lopen door de klas. Gelukkig deden we na de Cito vaak wel een leuk spelletje of dansje.We mogen 9-2-2018 een dans voor carnaval bedenken en uitvoeren voor alle kinderen van deze school, raad van elf en de ouderraad. En we mogen verkleed naar school en degene met het  mooiste en grappigste pak krijgen een prijs. We zijn ook op weg naar de keuze van de middelbare school. Wij hebben in Zeeuws-Vlaanderen drie scholen:  Zeldenrust , Reynaertcollege en de Rede. We hebben al een paar open dagen bezocht. En over een paar weken krijgen wij ons advies voor de middelbare school. Spannend!De afgelopen periode hebben we een project gehad over godsdiensten. Dit waren best moeilijke onderwerpen, maar we hebben er toch best wat van geleerd. Het volgende project mogen we samen doen met groep 7.Tot de volgende keer!

 

Groetjes groep 8
Aaron en Rick

 

 


Het oorlogsmuseum van Mario Maas.

Groep 8 heeft in de klas les gehad over De Eerste Wereldoorlog en De Tweede Wereldoorlog. Wij zijn met de klas op dinsdag 19 december naar Het Oorlogsmuseum Gdynia geweest. In Het Oorlogsmuseum Gdynia komt u alles te weten over De Slag om de Schelde: de Strijd om Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Het museum is te vinden in Axel (ADRES: Tweede Verkorting 3). In september 1944 werd er rondom de schuur heel hard gevochten tussen de Polen en de Duitsers. Je ziet daar de echte uniformen die alle militairen droegen! Ook zijn er allemaal spullen gevonden van de twee wereldoorlogen en zijn mooi bewaard gebleven in het museum van Mario Maas. We mochten een geweer vast houden, een gasmasker opzetten en een helm van militairen opzetten! We  hebben een filmpje bekeken over de bevrijding van Axel. Dat had indruk gemaakt. Mario’s schuur aan de Tweede Verkorting overleefde als enige de oorlog. Ook was het gebied rond de schuur door de Duitsers onder water gezet om de geallieerde weg te houden. Wij (Merel en Latoya) zouden het ons niet kunnen voorstellen hoe erg het was voor alle mensen! Maar nu we het gezien hebben van wat er allemaal gebeurde, dankzij  Het Oorlogsmuseum Gdynia begrijpen we het nu veel beter.
Het wat super leerzaam voor jong en oud! Wij raden het u zeker aan!
Groeten Merel en Latoya.


Groep 8 - bezoek Industrieel museum


Hallo allemaal

Zoals jullie weten zijn de scholen weer begonnen en is er weer een nieuwe groep 8.
In de eerste week van groep 8 hebben we een aantal spelletjes gedaan, en veel nieuwe dingen geknutseld zoals: paspoorten, puzzels en verjaardagskalenders . En zoals jullie weten zijn we begonnen met Snappet. We werken nu op tablets. Dat is even wennen, maar wel leuk. Daarnaast heeft iedereen foto’s mogen maken voor de opdracht ‘Week in beeld’. Hier kunnen jullie kort zien wat wij de eerste weken hebben gedaan. Dit was erg leuk om te doen! In week 2 zijn we begonnen met de projecten over het menselijk lichaam. Ieder groepje heeft een onderwerp gekregen en inmiddels mogen we ons project bijna gaan presenteren. Spannend! Ook hebben we weer huiswerk meegekregen. Dit krijgen we nu 5x per week. We hebben afgelopen week ook nog een graffiti tekening gemaakt. Dit was leuk om te doen. In week 3 is de weerbaarheid weer begonnen. Hierbij doen we verschillende spelletjes en werken we in een werkboekje.

Groetjes Patricia en Duncan uit groep 8