Skip to main content

Groep 5 houdt je up-to-date

De Betezaadjes

De afgelopen week hebben de kinderen van groep 5 op school al veel leute gehad. De “Betezaadjes” tekenden een Betekop en  maakten een Betekop van memoriestenen. Ook  bekeken we samen de wagens in de Leutfabriek. Op vrijdag liepen alle kinderen prachtig verkleed mee in de optocht. De Raad van 11 was daarbij aanwezig, samen met de muziekkorps. Vervolgens aten en dronken we wat in de klas. Er werd al wat gehost en in een polonaise gelopen en vervolgens volgden er optredens in de theaterzaal en werden er prijzen uitgereikt voor de mooiste handpoppen en er waren prijzen voor de kinderen die het “leutigst” verkleed waren. Na de carnavalsmiddag was het tijd voor een welverdiende vakantie waarin door veel kinderen lekker verder gefeest wordt.
Carnavaleske groetjes uit groep 5. 

 


Groep 5 in het Industrieel Museum


Nieuws uit groep 5

Op vrijdag 6 oktober hebben de kinderen van groep 5 niet veel op de Snappets moeten werken. Er waren namelijk twee gastlessen en een super stoere gymles.

De dag is voor groep 5 gestart in de gymzaal. Er stond een heel parcours uit. Op en rondom dit parcours mochten de kinderen "freerunnen". Wat een waaghalzen zitten er in de klas. 

Om half 11 kwam Jessica van de bibliotheek verschillende boeken introduceren. Deze boeken pasten allemaal bij het onderwerp van de Kinderboekenweek: "Gruwelijk eng". De kinderen moesten allemaal spannende activiteiten uitvoeren. 

's Middags kwam Anne van het Cultuurmenu langs. Anne heeft een paar weken geleden van alles verteld over fotografie. Vandaag mochten de kinderen zelf aan de slag. In elke werkgroep zat een fotograaf, een model. iemand van het licht en kinderen die verantwoordelijk waren voor de achtergrond. De kinderen moesten samen "Het meisje met de parel" fotograferen.

Het was een leerzame, maar ook creatieve dag. 


Snappet in groep 5

Sinds begin van dit schooljaar werken wij op tablets. Deze tablets heten Snappets. De Snappets vervangen de lesboeken, de werkboeken en de schriften.
Werken op de Snappet vinden wij heel erg leuk.
Op de Snappet  kan je rekenen, spelling, taal, automatiseren extra (rekensommen +, -, x en : ), stemmen /quiz en woordenschat extra.
Wij vinden het zelf erg leuk dat we soms aan het einde van de les mogen stemmen / de quiz mogen doen. We mogen dan raden hoeveel opdrachten we die dag met de gehele klas gemaakt hebben bij een vak.
De eerste schoolweken zijn leuk. In de ochtend/middag doen we meestal een voorstelkoffer en dat vinden we allemaal heel leuk. Bij de voorstelkoffer mag een leerling uit de klas aan de hand van meegenomen spulletjes van thuis iets vertellen over zichzelf. Op die manier leren we nieuwe dingen over elkaar, maar de juffrouw leert de kinderen op deze manier ook goed kennen.
Op de foto is Kaylon te zien. Hij vertelt over spulletjes die hij in zijn voorstelkoffer heeft gestopt. Op de andere foto’s ziet u kinderen die werken op de Snappets.
Door: Lyra, Max en de juffrouw